210 7251398 info@anoigma.gr

ΝΤΟΡΑ ΜΙΝΟΥ

  • Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 17:18

ΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS, USA

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ –(ψυχοθεραπεία ενηλίκων , ζεύγους, οικογένειας)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΜΑ

Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία GESTALT (4ετής στο Gestalt Foundation), Focusing (μονοετές στο Κέντρο Focusing) ,Οικογενειακή θεραπεία (AKMA )και στη Γνωσιακή (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

Η πρακτική της άσκηση με εποπτεία, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, τμήμα Βραχέων Περιστατικών και στο Larue Carter Memorial Hospital, Indianapolis USA.

Εργάζεται ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος με κλινική εμπειρία σε ενήλικες, ζευγάρια και εφήβους από το 1995.

Διδάσκει σε Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας στο SCG - Επιστημονικό Κολέγιο Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 2018

Τον Μάρτιο του 2018 ήταν ομιλίτρια στο συνέδριο ΤEDx University of the Agean με θέμα «ΑΠΙΣΤΙΑ»

Από το 1995- 2002 συνεργάστηκε με τον Dr. Θ. Ασκητή, στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε μία μεγάλη γκάμα περιστατικών με νευρώσεις, ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες ανδρών και γυναικών, τόσο σε ατομικό θεραπευτικό πλαίσιο όσο και σε θεραπεία ζεύγους. Παράλληλα υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και συνπαρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Τα πάντα γύρω από το Σεξ» και αργότερα, «Εμείς και το Σεξ» με παρουσιαστή τον Dr Θ. Ασκητή , στο κρατικά κανάλια ΕΤ1, ΕΤ2 και στον ALFA.

Από το 2000-2006 υπήρξε επίσημο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων εμψυχωτών ψυχολόγων Σεξουαλικής Αγωγής - Διαφυλικών Σχέσεων (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας).

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ομιλίες, βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα ενημέρωσης /πρόληψης και σε πολλά από αυτά καθιέρωσε σχολές γονέων.

Έχει διδάξει Μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας και επαγγελματίες εναλλακτικών θεραπειών και ψυχικής υγείας στο CITY UNIVERSITY με εισηγήσεις, διδασκαλία θεματικών ενοτήτων σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο στο πρόγραμμα για το δίπλωμα ψυχοθεραπείας ,επίσης υπήρξε εισηγήτρια σε μαθήματα κλινικής ψυχολογίας σε προπτυχιακούς σπουδαστές στο ΙΕΚ Όμηρος.

Συμμετείχε στη συγγραφή του επιστημονικού βιβλίου : "ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ" Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις των Γεννητικών Οργάνων. Καθηγητή ΙΩΑΝΝΟΥ Δ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, Επιστημονικές Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ ΑΕ. ( ΜΕΡΟΣ ΙΙ, Κεφ.6)

Συμμετείχε στην έρευνα"ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" Που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας υπό την εποπτεία του Ψυχιάτρου- Σεξοθεραπευτή Θάνου Ασκητή. Η έρευνα αναφέρθηκε, στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο 5-9 Μαίου 2000 και δημοσιεύτηκε στο Βιβλίο Περιλήψεων. Μαίος 2000

Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου για την ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο.

Σε όλη την επαγγελματική της πορεία συμμετείχε και συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και δρώμενα με σκοπό την συνεχόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία

Τέλος τα τελευταία 3 χρόνια από κοινωνική ευαισθησία και επαγγελματικό ενδιαφέρον σε διαπολιτισμικό πλαίσιο, ασχολήθηκε με την στήριξη προσφυγικών οικογενειών με προοπτική μετεγκατάστασης σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης ή την παραμονή τους στην Ελλάδα καθώς επίσης και με την στήριξη ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.

  • 1254
  • Last modified on Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 12:58