Ποιοι Είμαστε

Στο Άνοιγμα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό πλαίσιο. Όλοι οι συνεργάτες είναι επιστημονικά καταρτισμένοι και εκπαιδευμένοι στο χώρο της ψυχοθεραπείας και στο συντονισμό βιωματικών σεμιναρίων, διαθέτοντας παράλληλα μεγάλη εμπειρία και ευαισθητοποίηση στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία , με αιτία ή αφορμή προβλήματα που αφορούν τη διαχείριση της καθημερινότητας (πχ διαχείριση του άγχους, φόβοι και φοβίες, εργασιακές σχέσεις, διαπροσωπικές σχέσεις, οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα στο γάμο, διαζύγιο, πένθος, αποχωρισμοί, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, χαμηλή αυτοεικόνα, κλπ) το άτομο έρχεται σε επαφή με τον εαυτό του, αποκτά την επίγνωση των συναισθηματικών του αναγκών και θέτει στόχους που θα το βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων του, την προσωπική του ωρίμανση και αυτοπραγμάτωση.

Ντόρα Μίνου

 

BSc, MA Κλινικής Ψυχολογίας UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS, USA

 

Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους, οικογένειας)

 

Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ΑΝΟΙΓΜΑ

 

Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία GESTALT (4ετής στο Gestalt Foundation), Focusing (μονοετές στο Κέντρο Focusing), Οικογενειακή θεραπεία (AKMA )και στη Γνωσιακή (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

 

Η πρακτική της άσκηση με εποπτεία, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, τμήμα Βραχέων Περιστατικών και στο Larue Carter Memorial Hospital, Indianapolis USA.

 

Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, με κλινική εμπειρία σε ενήλικες, ζευγάρια, εφήβους  και οικογένειες από το 1995.

 

Είναι Ακαδημαϊκή υπεύθυνη στο Πτυχίο Ψυχολογίας στο SCG – Επιστημονικό Κολέγιο Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2020

 

Διδάσκει σε Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας στο SCG – Επιστημονικό Κολέγιο Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 2018

 

Τον Μάρτιο του 2019 ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο ΤEDx University of the Agean με θέμα «ΑΠΙΣΤΙΑ»

 

Από το 1995- 2002 συνεργάστηκε με τον Dr. Θ. Ασκητή, στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε μία μεγάλη γκάμα περιστατικών με νευρώσεις, ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες ανδρών και γυναικών, τόσο σε ατομικό θεραπευτικό πλαίσιο όσο και σε θεραπεία ζεύγους. Παράλληλα υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και συνπαρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Τα πάντα γύρω από το Σεξ» και αργότερα, «Εμείς και το Σεξ» με παρουσιαστή τον Dr Θ. Ασκητή , στο κρατικά κανάλια ΕΤ1, ΕΤ2 και στον ALPHA

 

Από το 2000-2006 υπήρξε επίσημο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων εμψυχωτών ψυχολόγων Σεξουαλικής Αγωγής – Διαφυλικών Σχέσεων (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας).

 

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ομιλίες, βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα ενημέρωσης /πρόληψης και σε πολλά από αυτά καθιέρωσε σχολές γονέων.

 

Έχει διδάξει Μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας και επαγγελματίες εναλλακτικών θεραπειών και ψυχικής υγείας στο CITY UNIVERSITY με εισηγήσεις, διδασκαλία θεματικών ενοτήτων σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο στο πρόγραμμα για το δίπλωμα ψυχοθεραπείας ,επίσης υπήρξε εισηγήτρια σε μαθήματα κλινικής ψυχολογίας σε προπτυχιακούς σπουδαστές στο ΙΕΚ Όμηρος.

 

Συμμετείχε στη συγγραφή του επιστημονικού βιβλίου : “ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ” Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις των Γεννητικών Οργάνων. Καθηγητή ΙΩΑΝΝΟΥ Δ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, Επιστημονικές Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ ΑΕ. ( ΜΕΡΟΣ ΙΙ, Κεφ.6)

 

Συμμετείχε στην έρευνα “ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” Που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας υπό την εποπτεία του Ψυχιάτρου- Σεξοθεραπευτή Θάνου Ασκητή. Η έρευνα αναφέρθηκε, στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο 5-9 Μάϊου 2000 και δημοσιεύτηκε στο Βιβλίο Περιλήψεων. Μάϊος 2000

 

Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου για την ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο.

 

Σε όλη την επαγγελματική της πορεία συμμετείχε και συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και δρώμενα με σκοπό την συνεχόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία

 

Στο πρόσφατο παρελθόν για 3 χρόνια από κοινωνική ευαισθησία και επαγγελματικό ενδιαφέρον σε διαπολιτισμικό πλαίσιο, ασχολήθηκε με την στήριξη προσφυγικών οικογενειών με προοπτική μετεγκατάστασης σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης ή την παραμονή τους στην Ελλάδα καθώς επίσης και με την στήριξη ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

    Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας από τους επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των περισσοτέρων επισκεπτών. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ