ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

by DoraM

«…Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας…»

Ε Ν Α Ρ Ξ Η
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020
Ω Ρ Α :
19:00-20:30

Η οικογένεια είναι ένα σύστημα το οποίο για να λειτουργήσει χρειάζεται το κάθε μέλος που την αποτελεί να στηρίζει το ρόλο του με συνέπεια και υπευθυνότητα. Τα μέλη μιας οικογένειας αποτελούν μία ομάδα όπου ο καθένας μέσα σ’ αυτή δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Κάθε μέλος έχει τη δική του μοναδική και ξεχωριστή προσωπικότητα ενώ παράλληλα εκφράζει τις σχέσεις της μικρής και της ευρύτερης οικογένειας.

Η σημερινή κοινωνία επιβάλλει στο γονιό να μάθει να κατανοεί τη θετική και αρνητική συμπεριφορά του παιδιού. Οι νέοι γονείς καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό και βοήθεια. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα το άγχος και η ευθύνη που συμπορεύονται με το γονεϊκό ρόλο να οδηγεί σε «προβληματικές συμπεριφορές» απέναντι στο παιδί, που το δυσκολεύουν να αυτονομηθεί και να «πετάξει με τα δικά του φτερά» παίρνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του και τις επιλογές του.

Η ομάδα συμβουλευτικής γονέων έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση των γονιών σε θέματα που αφορούν τόσο τη σχέση των γονιών με τα παιδιά όσο και τις σχέσεις του ζευγαριού. Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ότι οι «προβληματικοί γονείς» είναι και «προβληματικοί σύντροφοι». Συχνά οι μη αποδεκτές συμπεριφορές του παιδιού είναι το σύμπτωμα – ο καθρέφτης της σχέσης του ζευγαριού. Αυτή η ομάδα αποτελεί μία προ(σ)κληση αφενός μεν οι γονείς να χαρούν τη γονεϊκή τους ιδιότητα, την πατρότητα και τη μητρότητα και αφετέρου δε να οδηγηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσωπική τους ανάπτυξη μέσα από την ίδια την ψυχοπνευματική ωρίμανση του παιδιού.

Carl Roggers: «Ξέρω ότι δεν μπορώ να διδάξω τίποτα σε κανέναν. Μπορώ μόνο να δημιουργήσω ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο κάποιος θα μπορεί να μάθει κάτι»

Θέματα : Τα θέματα θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των γονέων, ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

  • Στάδια ανάπτυξης και συναισθηματικές ανάγκες
  • Οι ανάγκες των παιδιών – οι προσδοκίες των γονέων
  • Όρια – δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο για το παιδί
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση και την αυτονομία
  • Μαθαίνω να ακούω – Δεξιότητες επικοινωνίας
  • Αποφεύγοντας τις μάχες για έλεγχο
  • Η αντιδραστική και η επιθετική συμπεριφορά
  • Βία στην οικογένεια / σχολείο – μορφές και επιδράσεις
  • Η σημασία του παιχνιδιού και του ελεύθερου χρόνου

 

Οι ομάδες ξεκινούν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, και θα πραγματοποιούνται κάθε 15 μέρες τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρες
19:00 – 20:30

Τόπος: Αλκιμάχου 20-22 Πλατεία Κάραβελ

Τηλ επικοινωνίας για διευκρινήσεις και κρατήσεις θέσεων: 210-7251398

(θα προηγηθεί ατομική συνάντηση, κατόπιν συνεννόησης , χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση)

Κόστος: 70 ευρώ το μήνα

 

Συντονίστρια:

Ντόρα Μίνου, ΜΑ κλινικής ψυχολογίας

Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους και οικογένειας)

You may also like

Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας από τους επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των περισσοτέρων επισκεπτών. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ